Je familie kun je niet kiezen, die krijg je kado…

Soms is dit een fijn kado en soms is familie best uitdagend en is het lastig om het überhaupt als een kado te zien.  Elke familie heeft zn eigen historie, normen en waarden en dynamiek dit noemen we het familie systeem. Wellicht herken je bepaalde patronen uit je leven die ook spelen binnen jou familie. Door middel van een opstelling kunnen we dat zichtbaar maken.

We beginnen een opstelling altijd met jou vraagstuk waar je graag meer inzicht in wil. Tijdens een familie opstelling kies je representanten die tijdelijk de rol vervullen van mensen in jou familie. Die representanten maken contact met veld van het familie systeem en kunnen daarmee laten zien wat de dynamiek is tussen de verschillende personen in het systeem.

Als begeleider stel ik vragen aan de representanten zij antwoorden met woorden en bewegingen en het uiten hun gevoelens vanuit de persoon die ze representeren. Je kunt in een opstelling zelf een rol vervullen of simpelweg observeren. Hoewel de opstelling gericht is op jou familie en jouw specifieke vraag leert de ervaring dat dit voor toeschouwers en representanten ook erg leerzaam is. Volgens Bert Hellinger de grondlegger van familie opstellingen zijn de representanten verbonden met het wetende veld en dat veld is wat heldere inzichten kan geven in de dynamiek van jou familie.

Een familie opstelling is een heel effectief middel om inzicht te krijgen en om aspecten van het familie systeem te helen en daarmee kun je jezelf bevrijden van dat wat niet langer dienend voor jou is. Door jou eigen ruimte in te nemen en de mensen in je familie systeem hun natuurlijke plaats in te laten nemen kan er veel worden geheeld en kun jij weer verder.

We zijn de droom van onze voorouders

Bert Hellinger

Net zoals jou familie een systeem is zo kan een organisatie ook een systeem hebben waar een opstelling inzichten in kan bieden. Het doel is eigenlijk hetzelfde namelijk inzichten krijgen in de dynamiek van de organisatie.

Bij een organisatie opstelling beginnen we ook met een vraagstuk bijvoorbeeld een vraag gericht op uitdagingen die er spelen binnen de organisatie. Het kan natuurlijk ook zijn dat je als organisatie meer inzichten, antwoorden en helderheid wil over specifieke dynamiek van bijvoorbeeld afdelingen. Vaak is het heel behulpzaam om als oefening in teambuilding met elkaar een opstelling te doen om te kijken naar de dynamiek binnen de organisatie. Daarbij kies je representanten voor bepaalde personen binnen de organisatie of voor een groep personen.

Een opstelling voor organisaties verloopt een beetje vergelijkbaar als een familie opstelling. Als begeleider ondersteun ik de sessie door vragen te stellen en de representanten uit te nodigen om de dynamiek binnen de organisatie zichtbaar te maken door middel van bewegingen en het delen van de ervaring vanuit het veld. Systemisch werk is enorm hulpvaardig gebleken voor organisaties om in harmonie samen te werken.

Tarieven

De kosten van een 1 op 1 sessie met familie opstelling zijn €120

De kosten voor een opstelling in groepen is afhankelijk van de grote van de groep en of je als representant deel neemt of dat je graag zelf een vraag wil inbrengen voor een opstelling.

Wil je liever met een eigen groepje een opstelling doen dan kan dat natuurlijk ook.

De sessies vinden bij voorkeur plaats bij Therapeutisch Activiteiten centrum Amsterdam op de Borgerstraat 102 Eventueel is een opstelling op locatie ook mogelijk.

De kosten voor een organisatie opstelling beginnen bij €500 dit is voor een dagdeel systemisch werk met meerdere representanten. Wil je weten of dit jou organisatie kan helpen neem gerust contact op

Een opstelling boeken of meer informatie?

Je naam (verplicht)
Je e-mail (verplicht)
Onderwerp

Je bericht


Testimonials

De opstelling heeft mij enorm veel inzichten gegeven en ik ben hee blij dat ik deze stap heb gemaakt. Het was mooi dat de representanten zo mooi konden laten zien wat ik altijd heb gevoeld en dat zonder enige voor kennis.

AnnekeFamilie opstelling

Het was best heel confronterend te zien hoe we in mijn familie elkaar soms gevangen houden en steeds maar weer tegen de zelfde problemen aan lopen. Het voelt alsof ik met deze stap de keten heb doorbroken.

MargrietFamilie opstelling

Wil je nogmaals hartelijk danken voor de inzichten die we als team hebben gekregen. Het was een geweldige ervaring voor mij als manager en ik heb nog beter een beeld wat ik kan doen om iedereen een fijn gevoel te geven op het werk.

OnnoOrganisatie opstelling

Wil je liever niet wachten en meteen een sessie inplannen